Friday, February 22, 2008

rh+ en martha!

rh+ no podía irse de los estados juntos sin ir a ... martha! y mejor aún, en su ambición convenció a Xime y el martes partimos con 5 grados (y menos) a los estudios de Chelsea en NY!
... en la fila en la intemperie y ya absolutamente arrepentida del frío y no haber ido con pantuflas de chiporro como la mitad de las viejitas que esperaban!


... mientras esperábamos en unas salas de espera bien finas, con aguita evian y galletitas de azúcar {que rh y Xime encontraron un poquitín crudas} nos pasaban programas antiguos... onda la naranja mecánica pero 'homy'...

aquí ya estamos sentaditas en la mitad del estudio, que era bien chiquitito y con otros colores a los de la tele... obviamente no se podían sacar fotos durante la filmación... nos tocó el programa de chefs italianos y nos llevamos de regalo un libro y un paquetín de frégola... 


... tuve, lo siento, pero tuve que sacarle foto a esta gordita que estaba 'so excited' about Martha que daba pena... nunca se sentó apoyada en la silla y casi apostamos con Xime para ver cuando se le tiraba encima a Martha!

aquí el programa ya se había acabado y nos tenían aplaudiendo como tarúpidos y Martha agarró micrófono, transmitió medio minuto de un nuevo negocio que había hecho {compró Emeril para hacerlo trademark} y se mandó a cambiar... igual yo me esperaba la pesadez de personaje, pero me dieron tanta pena la gente que si creía se sacaría foto con ella... ja, ja.

...y bueno... no hablé con Martha, pero salí del empacho y adems lo pasamos muy bien!


3 comments:

Anonymous said...

Buena la "humorada", mandare link a los amigos para que se mueran de la envidia...jajaja.
Preparaste la famosa fregola?

rh+ said...

No... aun no pero encontre recetas sin esparragos!

Fregola With Pancetta & Pecorino.
A side dish for braised meats or roast game birds, adapted from a recipe from the distributor of Rustichella d'Abruzzo fregola.

1 tablespoon extra virgin olive oil
2 ounces pancetta, minced
1/2 large onion, minced
1 large garlic clove, minced
1/2 pound fregola
2 1/2 cups chicken broth
2 tablespoons freshly grated pecorino cheese
1 tablespoon minced Italian parsley
Salt and fresly ground pepper
INSTRUCTIONS: Cook the olive oil and pancetta in a saucepan over moderately low heat until the pancetta begins to crisp.
Add the onion and garlic and saute until the onion is soft, about 10 minutes. Add the fregola and the broth. Bring to a simmer, cover and adjust the heat to maintain a gentle simmer. Cook for 15 minutes.
Remove from heat and stir in the pecorino, parsley and salt and pepper to taste.
Serves 4 to 6
PER SERVING: 224 calories, 9 g protein, 31 g carbohydrate, 7 g fat (2 g saturated), 10 mg cholesterol, 189 mg sodium, 2 g fiber.

Fregola al Forno (Baked Fregola).
A rich dish to serve as a main course with a salad, adapted from a recipe from Richard Soukup of Leonard's 2000 in San Francisco.

1 can (14 to 15 ounces) San Marzano or San Marzano-style plum tomatoes
1 tablespoon extra virgin olive oil
1/3 to 1/2 pound sweet Italian sausage
2 large garlic cloves, minced
Pinch of hot red pepper flakes
1 teaspoon dried oregano
Salt
1/2 pound fregola
1/4 pound mozzarella, in small dice
3 tablespoons freshly grated Parmesan cheese
2 tablespoons fine fresh breadcrumbs
1 tablespoon minced Italian parsley
INSTRUCTIONS:Pass the tomatoes and any juices through a food mill with the medium blade. Alternatively, puree in a food processor until smooth.
Put olive oil in a large skillet. Remove sausage from its casing and add to skillet along with garlic and hot pepper flakes. Cook over moderate heat, breaking sausage up with a fork, until it loses its pinkness. Add tomato puree and oregano, crumbling the herb between your fingers as you add it. Bring to a simmer and cook, stirring occasionally, until reduced to a thick, full- flavored sauce, 10 to 15 minutes. Season with salt.
Preheat the oven to 400º.
Bring about 2 quarts of salted water to a boil over high heat. Add the fregola and cook until just tender, 9 to 10 minutes. Drain and combine with the tomato sauce. Off the heat, stir in the mozzarella and half the Parmesan.
Transfer to a 13 x 8 x 2-inch oval baking dish, or a dish of comparable size, and top with breadcrumbs, parsley and the remaining Parmesan.
Bake until the breadcrumbs are crusty and the fregola is hot throughout, about 15 minutes.
Serves 4 to 6
PER SERVING: 290 calories, 15 g protein, 33 g carbohydrate, 10 g fat (4 g saturated), 23 mg cholesterol, 389 mg sodium, 2 g fiber.

Anonymous said...

Very nice...me tinca la primera.